- Бөөрөнхий байцааг эхлээд чанах буюу жигнэсний дараа тосонд хуурч шарвал сайхан амтлаг болдог. Байцааг түүхийгээр нь хуурвал чийгээ түргэн алдна.
- Сүүг тагтай саванд хөөрүүлж, хөөсийг сайн самарвал бүх ашигтай витамин нь хадгалагдана.
- Хөргөгч байхгүй бол түмпэнд хийсэн хүйтэн усанд сүүтэй саваа тавьж, бүтээсэн алчуурыг үзүүрийг нь усандаа дүрж үлдээвэл сүү удаан хадгалагдана. Харин усаа өдөрт 2-3 удаа солино.
- Сүүг багаар балгаж яаралгүй уувал сайн шингэнэ.
- Сүүтэй усанд загас чанавал мах нь илүү амттай болдог.
- Өргөст хэмх хэт гашуун бол чихэртэй сүүнд дүрээд хэрэглэ.
- Шөлтэй хоол, сүмсэнд хийх цөцгийнд сүү хийвэл шөл ээдэхгүй.
- Түүхий сүүнд хийсэн мах 2 хоногтоо муудахгүй.
- Үхрийн элгийг сүүнд дүрээд шарвал зөөлөн болдог.
- Утлагатай хиамыг шорвог усанд дүрж аваад сэрүүн газар хадгалбал хөгцөрч муудах нь багасна.
- Өндөгний хавьс цавтай байвал давстай усанд чана. Хагарахгүй.
- Хатаасан мөөгийг давстай сүүнд хэдэн цаг дэвтээхэд шинэхэн мэт болдог.
- Өндөгний хавьс цавтай байвал давстай усанд чана. Хагарахгүй.
- Хатаасан мөөгийг давстай сүүнд хэдэн цаг дэвтээхэд шинэхэн мэт болдог.
No comments:
Post a Comment